TopGear 58 идва с ескадрили от спойлери

Общи 12 март 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3450 посещения | без коментари

Секцията Gear никога не е била с по-ниско челно съпротивление. Тя стартира с “лекия“ крак на Кларксън, който пали гумите на Mercedes-Benz C63 AMG Black, в стремежа си да покаже, че той е по-добър от BMW M3 GTS. И двете коли са брутални, и двете имат големи спойлери. По-подробни аеро учебници от DTM автомобилите обаче няма - Пиърс Уорд показва новата „авиация“ на Audi, Mercedes и BMW за сезон 2012. Със спойлер е и Lambo Gallardo STS, което прави деня на Том Форд най-хубавия в живота му. V10 е с 570 к.с., облечено с червените Rosso Mars “дрехи“ на LP570-4 Super Trofeo Stradale, в живописната Италия.
От българския екип му завидяха, но и не изкараха зле на Витоша с пет малки SUV-а. Разораха снега, за да видят кой е най-добър. Резултатът? Петима се карат, шестият печели. Или пък не…
Наско Марков вместо в снега, се метна в пясъците на Абу Даби. Или по-скоро, на асфалта на Яс Марина, където кара състезателен Aston Martin Vantage, подготвен за GT4 сериите. А той, изненадващо също има голямо антикрило. В Gear обаче си имат и голяма личност - Казутоши Мизуно. По-познат е като „Г-н GT-R”, мозъкът зад уникалнaта „Годзила“ на Nissan.
В рубритката „Планета TG” също са засегнати аеродинамиката и антикрилата. Прави го Пол Хоръл, който подробно обяснява защо шосейните изтребители не летят и какво ги задържа на земята. Хамънд пък шари по пистата с легендарното Renault 5 GT Turbo, а Христо Мишков се разходи до Ловеч за откриването на завода на Great Wall.
Той кара и BMW ActiveHybrid 5 за рубриката „Тест“, за да провери възможно ли е да се пести чрез динамика. След което хвана волана и на един Nissan X-Trail с почти същата цел – да тества комбинацията CVT - дизелов мотор. Пламен Георгиев пък се убеди в качествата на новия 1-литров EcoBoost мотор на Ford във Focus. Като контрапункт обаче на страниците на списанието излиза 5,5 пъти по-големият двигател на Mercedes ML 63 AMG. Без връзка с това Любо Станиславов провери как се прави бестселър. Главният ни редактор пробва и новия Hyundai i30.
Но преди да се доберете до тези апетитни парчета от брой 58, ще попаднете на сочните и червени „Новини“. Червени, защото започват с омекотителя на колена Ferrari F12berlinetta – с две очарователни страници за най-мощния модел на марката, правен някога. Следват френските бегачки Citroen DS4 Racing с 252 к.с. и завръщането на лъвския GTI с Peugeot 208. Power-ът скача още с M Power и M Performance дивизиите на BMW – ще обикнете М6 и М550d (второто е с 3 турбини) и първото съчетание на буквите „М“ и „d”. И накрая, за контраст, вижте грозните болиди от F1 в компанията на суперкрасивото Infiniti EMERG-E. Което е електрическо, но най-вече спортно.
Ами, освен да ви пожелаем четене, друго не остана. Само четене, защото сме убедени, че то ще бъде приятно!

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте